Haluan kertoa rakkaasta harrastuksestani.
Olen kasvattanut pomeranian rotuisia koiria 20 vuotta, ne täyttävät päiväni. Olemme käyneet niiden kanssa paljon näyttelyissä. Tämä on Rakas harrastukseni. Asumme pikkukaupungin laidalla taajamassa, ja koko pihamme on aidattu pomminpitäväksi joten elämme kaikki yhdessä sisällä ja ulkona. Minulle on kertynyt ikää, joten näyttelyt ovat jäämässä vähemmälle. Aina silloin tällöin käyn edelleen katsatamassa mikä on tämänhetken tilanne ;)

Koska pommit ovat pitkäikäisiä meillä asustaa monia veteraani-iän saavullaneita hyvin persoonallisia ystäviämme

Kaikki kolme tytärtämme asuvat jo omissa kodeissaan, mieheni ja minä  nautimme eläkepäivistä pommiemme kanssa. Tyttäremme ovat myös hyvin eläinrakkaita, sekä seuraavassa polvessa kasvamassa pikkuhandlereita.
Kuten sanoin, tämä on minulle  harrastus, joten minulla on vain 1- 3 pentuetta vuodessa . 
Kaikki jalostukseen käyttämäni tytöt asuvat luonani, tiineys ja synnytys aiheuttavat itsessään tressin , en halua tulevien äitien joutuvan synnyttämään ja hoitamaan pentujaan vieraassa paikassa.
Haluan seurata heidän luonteitaan, vahvuuksiaan ja puutteitaan  ja  he saavat synnyttää ja hoitaa pentunsa tutussa turvallisessa  kodissaan oman perheensä parissa, pidän tärkeänä tietää jalostuskoiristani mahdollisimman paljon, minulle on myös täkeää ruokkia heidät itse.

Pentuni aloittavat elämänsä  huoneessa missä vietän itse aikaani todella paljon, pidän huolen, että emoilla on mahdollisuus omassa rauhassa häiritsemättä hoitaa pentusensa.

4 viikon ikäisinä ne yleensä ovat vallanneet koko huoneen ja oviaukon  verkon läpi käy  ensi tutustuminen laumamme muihin koiriin  turvallisesti,    6 viikon ikäisinä,tuomme ne todelliseen maailmaan: keittiöön!  Keittiöstä sitten vähitellen he levittäytyvä koko kotiimme. Pentuset luovutan yleensä aikaisintaan 12 viikkoisina.

Vaikka pomeranian on pieni koira, he nauttivat suunnattomasti saadessaan juosta luonnossa vapaina.

Tietenkin minulla on päämääriä pommieni kanssa:
Terveys - se on kaikkein tärkeintä. Vaikka pommi on pieni 
on ihanaa katsella kun se liikkuu vauhdikkaasti.
Luonne - niiden tulee olla iloisia, avoimen ystävällisiä sekä seurallisia.
Ulkonäkö - rodunomainen; ilo silmälle:)

Demo BIS-4 Int Show Porvoossa -09 Demossa yhdistyy, kauniit liikkeet, iloinen ilme ja ihana luonne, vieläkin melkein 15 vuotiaana liikkeissä on kauneutta ja voimaa, hänen jälkeläisissään ilokseni on sitä myös.
FCI antaa meille tietenkin vaadittavat mittasuhteet ja ulkonäölliset
seikat.  Rakastan pommien kauniita kasvoja. 
Tavoitteeni on yhdistää  kauniisti liikkuva terve rakenne,
sekä suloiset kasvot unohtamatta oikeaa purentaa, 
tärkeä on tietysti myös pommin ylpeys kaunis tuuhea turkki.
 

"Demon" kanssa Minskissä
Suurin apuni ja "rikostoverini "on nuorin tyttäreni Maarit. 
Maarit on  erittäin taitava handleri, hän aina esittää koiramme näyttelyissä, usean vuoden kokemus juoniorhandlerina on antanut hyvän pohjan.
Hän on myös vienyt koiriamme ulkomaille erinomaisin tuloksin.
 Hän on myös hakenut 2 viimeistä tuontiamme Chigacosta, kuvassa Maarit & Justin (FI CH Trudy's Just in Time to Biconty) ja Nancy Coddington (Kennel Trudys ) samalla kertaa tuli myös "Hio" (Horizon Carleez O-hi-o to Biconty)

Minulla on ollut onni saada ostaa koiria hyvistä linjoista,
se on tehnyt kasvatuksesta todella mielenkiintoista.
Tuonneistani suurin osa on Amerikkalaisista linjoista,
 arvostan heidän vahvaa luustoaan, hyvää turkkiaan sekä vetäviä
liikkeitään, hurmaavan iloista luonnettaan.
Kiitos vierailustasi sivuilleni. Toivon että viihdyit ja  palaat uudestaan joskus myöhemmin, päivitän sivuja tarpeen vaatiessa.

 

Webmaster Pirjo-Riitta Alppinen